onsdag 27 januari 2010

Kroppslig kompetens




Vår kropp har en undermedveten kunskap som rätt utnyttjad tillsammans med våra sinnen skapar en helhet som gör att vi får tillgång till hela vår kapacitet jämfört med när vi bara använder vårt intellekt, vilket endast är en fjärdedel av all vår kompetens. Kroppen vet och kan, där sitter lagrad medvetenhet och kunskap.
När vi kommunicerar med andra består endast 10% av den verbala delen, medan övriga 90% som avgör hur effektiv vår kommunikation blir är det vi sänder ut med vårt kroppsspråk, vårt rörelsemönster och röstläge. Allt det läser vi automatiskt undermedvetet av och det är avgörande för den respons som ges.
Vi kan också effektivt kommunicera med oss själva genom att använda kroppen som ett verktyg. Lättast och starkast förändrar vi vårt mentala mönster och våra tankar genom att förändra vår kropp. Då vi kliver i ett starkt, glatt och tryggt kroppsmönster skapar det positiva bilder i vårt sinne och då följer automatiskt våra tankar och känslor med. Så ta din kropp till hjälp, sätt på leendet, sträck på dig och väck kroppens glädje och lägg märke till vad som händer både inombord och i din omgivning

Inga kommentarer: