måndag 29 augusti 2011

Tacksamhetsboost!

Vad har du att vara tacksam över denna helt vanliga måndag i augusti?


Skriv ner allt, verkligen allt, som du kommer på som du är tacksam över. Stort som smått. Allt från riktiga guldkorn till det du kanske tar för givet och inte tänker så mycket på, men som ändå finns där varje dag.



Tacksamhet lyfter vårt perspektiv och stärker. Det är så lätt att fokusera på det vi inte har, inte är, inte uppnått. Lätt att tro att livet börjar först når vi kommit dit fram. Lätt att tro att lite missnöje tar oss framåt som en dragningskraft mot det vi önskar och ännu inte har.



När det egentligen är precis tvärtom. Med tacksamhet lyfter livet här och nu och ger oss dessutom ett flöde framåt som är energirikt och givande på ett helt annat sätt än kampen i missnöjet. När vi fokuserar på det vi har, blir flödet större och gåvorna rikare.



Så fram med penna och papper och skriv, skriv, skriv! Och tacka från djupet av ditt hjärta för varje sak du skriver ner!

2 kommentarer:

Anonym sa...

TACK för enerig och inspiration !! Ska skriva energilista och tacksamhetsbok !! Har även fått kraft att börja en fotokurs och det är så härligt med ett nytt intresse. kram J

www.livskraftcoaching.se sa...

Tack själv! Låter härligt med fotokurs och att bejaka ett intresse. Bara det att titta genom linsen kan skapa nya möjligheter och ge perspektiv på tacksamhet. I det lilla finns det stora.:) Allt gott! Kram/Marie