tisdag 30 augusti 2011

Kliva i känslan



Hur skulle det vara om du klev i känslan fullt ut? Verkligen tillät dig att uppleva den i hela sin kraft. Låta dig omslutas och omfattas av den.

Många gånger, speciellt när det gäller negativa eller obekväma känslor, så försöker vi undvika dem genom att tränga undan dem. Vi är snabba på att fokusera tanken på något annat eller uppslukas av görandet. Men tänk om vi skulle prova att göra tvärt om istället. Att ta emot känslan med acceptans när den kommer. Bli medveten om att den kommer och låta den ta sin plats en stund. Faktiskt ge den det utrymme inom oss den behöver just nu.

Kanske blir vi ledsna, arga eller sorgsna en stund. Men efter ett tag när känslan fått känts färdigt så uppstår ett nytt utrymme inombords. En känsla av lätthet och rening. En känsla som får upplevas och inlevas färdigt ger kraft och ny energi. En känsla som tas omhand kan omvandlas till ett positivt utlopp. Men en känsla som trycks undan växer bara starkare och tar omedvetet energi på flera plan. Dessutom riskerar den pysa ut och få utlopp på det sätt som tjänar oss minst.

Även de positiva härliga känslorna behöver vi ge tid och utrymme. Tacka när de kommer och ta in dem i vår kropp och uppleva dem med alla sinnen. Låta dem fylla alla våra cellminnen, så att vi kan plocka fram den nästa gång vi vill och behöver.

Så känn känslan fullt ut!

2 kommentarer:

Anonym sa...

så kloka ord om att låta sorgen ta tid och läka ut .... kram J

www.livskraftcoaching.se sa...

Jag tror mycket på att allt behöver ha sin tid. Och det vi inte tar hand om får vi bearbeta längre fram. Sorg kan ha så många lager och gestalta sig så olika över tid. Så där tror jag det är extra viktigt att vårda det. Kram/M