måndag 19 december 2011

Julklappar

En del av julen som kan skapa ångest är julklapparna. Därför kan det vara viktigt att stanna upp och fundera på vad som är viktigt för dig och dina nära i jul. Kvalitet eller kvantitet. Årets julklapp, som utses av handeln själv och ska spegla vår tid, är upplevelser.

En upplevelseklapp kan göra skillnad för mottagaren, bli dörröppnaren till något nytt.
Det behöver inte kosta något att ge bort må-bra-klappar. Använd din fantasi och dina gör-det-själv-förmågor. Det finns mycket som blir uppskattade paket. Ett "10-kort" på promenadsällskap till mamma, eller någon som behöver komma igång. Kanske en blomomplanteringscheck eller en fönsterputs med gardinbyte. Det är uppskattat att byta arbetsuppgifter hemma så att tex den som brukar laga mat får den fixad och serverad under mysiga former.

Att vara snäll mot sig själv är förstås också viktigt i julhetsen. Mitt tips är att smussla in en klapp till sig själv under granen. Massage, träningskort, en avspänningscd eller kanske en god bok kan vara ett bra val. Något som ger egentid. Eller kanske ett presentkort till sig själv med löfte att vårda sig själv och tillgodose sina egna behov.:)

Inga kommentarer: