tisdag 24 januari 2012

Livskraftnytt januari 2012

2012! Nytt år och nya möjligheter. En bra uppstart för det nya året kan vara att inventera det gamla året, vad som fungerade och vad som fungerade mindre bra. För att kunna förändra och ta med framgångsrika strategier in i det nya.

Utvärdera Skriv ner fem saker som har fungerat och som du tycker du har uträttat bra eller lyckats med under året som gått. Under en veckas tid kan du sedan börja din dag med att läsa igenom listan. Genom att påminna oss själva om allt som fungerar i livet skapar vi medvetet och omedvetet en bättre situation.

Utmaning Genom att vända en negativ händelse till en neutral eller positiv händelse får man distans till det som hänt. Med distans kan vi lättare se vad som blev rätt, vad som blev fel och vad vi vill göra annorlunda i framtiden. Så gör en lista på fem saker du vill släppa, lämna eller glömma från det gångna året och ge det sedan en viss tidsrymd innan du slutligen utvärderar och reflekterar.

Förbättra Det kan vara lätt att i backspegeln ifrågasätta vad vi gjort och inte gjort. Men föratt få ett mer accepterande förhållningssätt till oss själva så kan vi byta ut ifrågasättande mot att fundera. Fundera kring vad vi vill förbättra och vilka framsteg vi har gjort. Verkligen se vad vi har uträttat och att vi gjort vårt bästa utifrån vår förmåga där och då. Då kan vi nå sann förbättring.


Framgång Det finns inget värde i sig att alltid per automatik analysera vad som gick snett. Istället för att leta problem bör vi utveckla och uppmärksamma framgångsrika strategier. Gör därför alltid en framgångsanalys när det har gått bra. Anteckna och spara så du kan läsa ditt recept varje dag.


Mental styrketräning Ordet omöjligt, kan omöjligt användas om framtiden. Det kan endast stå för det som har varit, det förflutna. När vi säger att något är omöjligt så menar vi egentligen de metoder och vägar vi redan har prövat. Då har det varit omöjligt. Det är en viktig del av vår attityd att aldrig använda ordet omöjligt om framtiden. Så vad vill du ska ha hänt i ditt liv när 2012 närmar sig sitt slut?


Önskar Dig en fin januari!

Inga kommentarer: