tisdag 25 september 2012

Tacksamhet!

Tacksamhet föder tacksamhet! Det finns inte mycket som genererar ett sådant stor mervärde som att odla tacksamhet.
Att reflektera över vad som är gott i livet, vad vi har och vad vi kan känna tacksamhet över. Det kan vara lättare att fokusera på vad vi saknar, önskar eller tycker att vi inte uppnått. Men om vi letar efter guldkornen så ser vi oftast att det finns mängder med sådana en vanlig vardag i ett vanligt liv.
Att bara ta sig en liten kort stund och lyfta fram vad vi är tacksamma över just här och just nu skapar lätthet, energi och mera av det goda vi redan har.
Det kan vara en kort stund när vi vaknar på morgonen eller när vi lägger oss på kvällen. Eller efter träningen tillsammans med några djupa andetag. När vi åker till eller ifrån jobbet kan också ge tillfälle att skifta fokus. Kanske kan det vara ett samtalsämne vid middagsbordet eller vid läggningen med barnen för att få runda av dagen med det goda som finns.
Och kom ihåg, att alla dagar, även de vi helst vill glömma, så finns det små korn att vara tacksamma över. Det behöver verkligen inte vara stort eller glittrande, bara något litet som ändock finns där.

Inga kommentarer: