måndag 8 december 2008

Maxa maten

Vill du få det goda livet i dubbel bemärkelse? Genom att maxa maten njuter du av livets goda fullt ut. Genom att unna dig det bästa i form av kvalitetsmat skapar du samtidigt god hälsa, ökad energi och livslust och stärker kroppens friskprocesser. Genom att göra medvetna matval kan du snabbt påverka din hälsa positivt - det är sann själmakt!

Oavsett hur din kosthållning ser ut idag kan du börja där du är och ta ytterligare ett steg mot ökat välbefinnande. Prova gärna att maxa maten på något av följande sätt:
* Välj självläkande kost som stöder kroppens natuliga självläkande processer. Detta gör du när du väljer ekologiskt, närodlat och säsongsbetonat i så stor utsträckning som möjligt.
* Välj medveten matlagning. Matlagning behöver inte ta tid. Men genom ett positiv och inspirerande förhållningssätt till den och genom att ge den omsorg i planering och vid tillagning förädlar vi näringsintaget till mer än så.
* Välj medveten måltid. Gör måltiden till en stund av påfyllning på flera plan än bara näringsintaget. Ge dig själv en helhetsupplevelse och ät med alla sinnen.

Vill du maxa maten ett steg till kan det vara spännande att prova något av följande:
* Välj gärna vegetariskt helt eller delvis. Spännande experiment kan vara att bara byta ut en måltid per dag eller ha några vegetariska dagar per vecka till att börja med.
* Go raw! Prova raw food som är vegetarisk mat som är tillredd utan att upphettas över 40 grader. Wow för smaklökarna, hälsan och energin!
* Prova detox. Ett spännande alternativ för att hjälpa kroppen bli av med gamla slaggprodukter och fylla på ny energi genom ren och vegetarisk kost. Läs noga på själv först eller ta experthjälp om du vill göra en längre detox.

Inga kommentarer: