onsdag 21 april 2010

Mirakel


Ibland är det lätta att tyngas ner av medias dystra rapportering av det som sker i vårt lilla land men också det som händer utanför våra gränser i världen. Ibland så får också mycket saker orimliga proportioner. Just nu handlar det mycket om att naturens krafter i forma av ett vulkanutbrott har rubbat vår tekniskt styrda vardag.

Självklart får detta allvarliga konsekvenser på många plan, men om det kan komma något gott ur detta så kanske det är en påminnelse till oss om hur sårbara vi är inför naturens krafter. Det är mycket vi kan styra och ha kontroll över i dagens samhälle, men än har naturen sista ordet. Över naturens makter kan vi inte styra.

Naturen i sig är ett mirakel, med sin egen högre intelligens. Vi kan behöva bli ödmjukt påminda om detta faktum, respektera och vörda det.

Lyfter vi blicken så ser vi också att det sker små mirakel varje dag. Människor gör underverk både i det stora och det lilla. Varje ögonblick gör vi världen till en bättre värld. Just i denna sekund så räddar en läkare någons liv, en lärare får ett barn att känna lycka och stolthet över att lära nytt, någon tar sig tid att hälsa på en gammal släkting och samtala en stund, en bonde ser till att vi får mat på bordet, någon håller en döendes hand, någon tar ett klokt beslut, någon förverkligar innovativa ideér, en annan bryter ett negativt beteendemönster ..........

Varje sekund så samverkar goda krafter, var och en för sig, runt om i världen och får tillsammans vår lilla jordprick att snurra mot det som är gott och kärleksfullt och gör det till en bättre plats att leva på. Bara det är ett mirakel i sig.

Inga kommentarer: