måndag 8 november 2010

Drivkrafter

Foto: Medelin Sandgren

Vet du vad du vill och vilka dina drivkrafter är? Det är inte alltid vi vet vad som driver oss eller varför vi håller på med det vi gör.

Vi kan dela upp våra drivkrafter i inre och yttre.
De yttre drivkrafterna kommer utifrån på något sätt. En del säger att yttre drivkrafter är de som vi med hjärnan kan räkna ut är bra för oss. Tex. pengar/lön, beröm, yttre status, makt, karriär, priser m.m.

De inre drivkrafterna är de som finns inom oss och som man säger styrs från hjärtat. Intressant nog är dessa drivkrafter ofta beroende av de yttre. Det kan till exempel vara att få utmaningar, göra saker med andra, känna stabilitet, uppleva att man växer och lär sig m.m. Dessa styr och påverkar vi också i större grad själva.

Om vi bara bygger ett VILL på yttre drivkrafter blir vi beroende av vår omgivning för att nå våra mål, vilket kan leda till besvikelse och leda i vissa perioder. Våra påverkansmöjligheter och vår självmakt minskar. Om vi istället kombinerar inre och yttre drivkrafter ökar sannolikheten av vi når hela vägen fram.

1 kommentar:

Inredningsfrun sa...

Hej, hej!!

Förlååååt att jag inte svarat dig!! Gör man det inte på momangen så är det lätt att missa. Sorry!

Mattan är en ullmatta som vi köpt av ett par kompisar. Mattan är köpt i en lokat textilbutik i Kalmar och det står inget märke på den, tyvärr.

Om du vill att jag försöker att skaffa fram mer info så hör av dig igen. Jag lovar att svara snabbare nästa gång :)!!

Stor kram på dig!!

// Inredningsfrun :)