fredag 26 november 2010

Thanksgiving


Igår firades Thanksgiving i USA – dagen då man ger tack för allt det goda i livet och som kommit under det gångna året. Något som vi andra också skulle kunna lyfta fram och använda oss av.

Det är en viktig manifestation. Tacksamhet ändrar väldigt snabbt vår inställning till allt som sker och andra människor. Det är rena vitamininjektionen för energin och livsglädjen!
Visste du att när man känner tacksamhet ger det glädje – direkt! Därför att vi gör en helomvänding och fokuserar på det som är positiv och det som fungerar. Det öppnar upp och lyfter.

Det innebär att tacka för allt det goda och positiva du har i ditt liv. Att ta tid att stanna upp, tacka för det tyst eller högt och tydligt – och verkligen mena det. Eller varje kväll skriva ner fem saker som du är tacksam för från den gångna dagen. Du behöver inte rikta det mot någon, utan det viktiga är att du känner känslan av tacksamhet. Det skapar en varm, god och behaglig känsla. Därför att tacksamhet är en ren känsla som kommer från hjärtat. Den hjälper oss också att öppna hjärtat för det goda i livet. På det sättet är det en övning som för oss närmare livet.

Om du inte gör det redan. pröva två veckor och se vad det för med sig. Det gör det lättare att glädjas åt de små sakerna, de som försvinner i det stora hela annars för att man tar dem för givet. Tacksamheten skiftar fokus till hur mycket man har som är bra – i stället för att leva med en känsla av ständig brist och otillräcklighet. Det innebär att livet berikas av tacksamhetskänslor och saker blir lättare. En ny attityd öppnar alltid för nya saker… : )

Inga kommentarer: