onsdag 13 april 2011

Maximal njutning


Vi går en härligt tid till mötes nu när våren kommit och sommaren närmar sig. Men det kan också vara en tid full av krav och måsten på flera plan. Allt ska hinnas med under de här korta härliga månadern. Samtidigt som livet pågår som vanligt och alla andra arbetsprojekt pågår för fullt, så vill vi inte missa att maximalt njuta av solens första varma strålar och den där speciella ljusgröna färgen som träden bara har i några få veckor innan nyansen skiftar till mörkgrön.

För nu ska det njutas! Allt ska ske nu - men hur njuter man egentligen på bästa sätt? Går det att konservera och komprimera njutning? Många gånger kan vi bli stressade av att inte ha tagit vara på tiden och inte ha njutit tillräckligt när sommaren tar slut. Detta i sig skapar bara mer skuld och krav.

Men om vi istället använder denna rädsla som en konstruktiv drivkraft kan vi våga sätta gränser och fokusera på det vi verkligen vill göra. T.ex. välja att sluta ögonen en stund och lyssna på fåglarnas vackra sång istället för att skapa den perfekta trädgården.

Så genom att medvetet välja det vi vill och behöver, kanske våren och sommaren går lite saktare trots fylld agenda.

Inga kommentarer: