torsdag 6 oktober 2011

Att försöka är att lyckas

Många gånger hindras vi av att göra och genomföra saker vi önskar eller drömmer om bara på grund av rädslan av att misslyckas. Vi fastnar utan att ens starta upp processen och försöka.

Vi tänker ofta att det är fel att misslyckas. Men livet är fullt av misslyckande, men det värsta misslyckandet är de gånger man inte ens försöker. När vi misslyckas så har vi i alla fall försökt. Vi har tagit steg framåt och i slutändan ångrar vi oftas inte det vi gjorde som gick fel, utan det som vi aldrig vågade fast vi ville.

När vi misslyckas så har vi ändå lyckats med att ta mod till oss själva och börja, att ta ett första steg och prova oss fram. Det är stort nog i sig. Har vi väl börjat har vi gjort hälften.

När vi misslyckas får vi prova att göra om det hela, göra det på något annat sätt och det ger oss mer lärdomar på vägen. Kanske är det också så att vi hittar andra och bättre vägar som vi kanske inte visste om och som leder oss mer rätt, när vi väl vågar prova. Vägar som vi kanske inte såg först eller hade fått kunskap om utan våra första misslyckande.

Så våga och prova att misslyckas. Lycka till med att lyckas!

Inga kommentarer: