tisdag 28 oktober 2008

Tanka självförtroende

* Ha en positiv inre dialog.
Ju mer positivt du förstärker dig själv i tanken desto bättre känner du dig och ju bättre lyckas du. Prata till dig själv på ett positivt och uppmuntrande sätt.

* Se på livet som ett ett träningsläger.
Det är sällan vi får saker och ting att fungera direkt och för att vi ska bli riktigt bra krävs träning. När det du gör inte riktigt blir som du önskar så innebär det bara att du inte lyckats ännu. Ställ också rimliga krav på dig själv. Det är inte dina prestationer som avgör ditt värde.

* Välj en stärkande attityd till dig själv.
Våga välja att titta på det du är bra på och utveckla det. Även sidor som du idag inte är riktigt nöjd med kan du förbättra och utveckla så som du själv vill.

* Tänj din bekvämlighetszon.
Våga prova nytt. Du kan mer än du tror så öva dig på att tänja lite på dina gränser och gå lite utanför din bekvämlighetszon. Gör saker du inte gjort tidigare och även sådant som du kanske känner lite motstånd inför. Det kan vara att göra något lite annorlunda, eller verkligen ta steget mot det du längtat länge till.

* Fyll på ditt energiförråd.
Omge dig med människor som är positiva och får dig att må bra. Som du får energi av och känner dig upplyft tillsammans med. Människor som stärker dig och får dig att utvecklas och växa.

* Ge och ta emot beröm.
Ge både dig själv och andra beröm och uppskattning. Öva på att ärligt och uppriktigt också kunna ta emot komplimanger och beröm.

Inga kommentarer: