måndag 1 mars 2010

Leva kongruent




Att vara "kongruent" är att vara sann mot sig själv. Då kan man titta sig själv i ögonen varje morgon i spegeln och vara nöjd med sig själv, vad man gör och hur man gör det. Om du lever ett kongruent liv så har du förmodligen bestämt dig för att leva i enlighet med det du tror på och det du vill. Du känner förmodligen att du lever i bra tillstånd och har god balans i livet.

Att vara "inkongruent" innebär att inte vara sann mot sig själv. Då vill man leva på ett visst sätt, men lever inte så. Om du lever ett inkongruent liv lever du förmodligen inte enligt det du tror på och vill. Du känner förmodligen att du lever i tillstånd som du inte är riktigt nöjd med och att du är i obalans.

För att vi ska kunna skapa kongruenta liv behöver vi lyssna på oss själva och möta våra egna behov. Vi behöver också tydliggöra våra värderingar och leva enligt dem. Respektera oss själva och sätta våra gränser.

Genom att ta fram kraften inom oss och bli förebilder till oss själva kan vi i största möjlig mån skapa det liv som vi vill leva och som är rätt för oss. Det liv som gör oss lyckliga - på riktigt.

Inga kommentarer: