lördag 20 september 2008

Ökad glädje!

* Fokusera på det som gör dig glad. Skriv ner vad som gör dig glad. Se till att få in några sådana saker varje dag. Krävs det lite framförhållning - boka in det nu! Skriv sedan ner allt roligt som hänt under dagen i en "glädje-dagbok" för att verkligen lyfta fram det.

* Var generös mot dig själv och dina medmänniskor. Bekräfta dig själv och andra. Ge en fin komplimang. Hjälp någon. Ring någon bara för att tala om hur mycket den personen betyder för dig. Bjud en okänd person på fika. Uppskatta och belöna också dig själv i ord och handling. Var din egen bästa vän. Generositet ger mest till givaren.

* Samla på guldkorn. Njut av dagens små glädjeämnen. En kram från någon. Ett fint ord. Att solen skiner. Ett leende. Ett tänt ljus. En skön paus. Ett gott äpple. Det är de små guldkornen i vardagen som ger ökad livskvalité i längden.

* Öva på tacksamhet. Lyft fram tre saker vid läggdags varje kväll som du har att vara tacksam över. Det kan handla om vad dagen gett eller om tacksamhet i livet som helhet. Även mindre bra dagar finns det mycket att vara tacksam över. Ju mer vi har "tacksamhetsglasögonen" på oss och fokuserar på det som vi redan har desto mer ökar vår glädje och harmoni.

Inga kommentarer: