lördag 20 februari 2010

Bara vara




Hur ofta gör du ingenting? Bara är? För många som känner att livet rullar på för fort blir ofta lösningen att lära sig avslappningsövningar eller andra liknande aktiviteter. Men det kan i sig också bli ytterligare ett måste på agendan att gå på yogan, hinna med avslappning eller andra likande aktiviteter.

Att göra ingenting alls är verkligen en konst i sig. Att bara vara, här och nu. Hitta luckor precis i nuet som ger en stunds avslappning. Att bara tomglo rak fram vid sidan om datorn en stund utan att egentligen se. Betrakta ett moln som glider förbi på himlen. Bara stanna upp och registrera din egen andning. Lyssna på en fågel som kvittrar. Sluta ögonen två minuter.

I detta kunna skapa ett litet utrymme för bara dig, mitt i livet som pågår för fullt runtomkring. Ge dig själv små tankstationer under dagen precis där du är. Lägg effektiviteten och skulden åt sidan och kom ihåg att när vi har fyllt på oss själva så har vi ett överflöd att ta av för att ge till andra. Gott för dig - gott för andra!

2 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Idag har varit en bara vara dag..inte fått mycket gjort. Skönt och underbart ibland.
Kram Lotta

www.livskraftcoaching.se sa...

Ja, visst är det härligt med sådana dagar då och då.Tack för att du tittade in!
Kram Marie