torsdag 11 februari 2010

En bild säger mer än tusen ord




En bild går rakt in i hjärtat, förbi intellekt och realism. Bilder är användbara verktyg både när vi medvetet vill påverka oss själva i en viss riktning när vi vet vad vi vill och vart vi ska, tex. mot ett mål. Bilder kan också omvänt förmedla vårt undermedvetna så att vi förstår mer av det vi behöver kunskap om.

När vi behöver få mer kunskap och klarhet kring vår nuvarande situation och inte riktigt vet vart vi ska kan vi hämta bilder från vårt undermedvetna. Bara blunda, ta några djupa andetag och slappna av. Sedan låta en bild framträda som symboliserar den här situationen. Om du vill kan du sedan rita bilden. Fundera sedan kring vad bilden innebär och säger dig.

Nästa steg kan vara att göra om samma övning men då låta en bild av ditt mål eller din önskade situation träda fram. Lägga märke till hur den bilden eller symbolen ser ut och vilken skillnad det är mot föregående.

Den andra bilden kan du sedan använda som en daglig påminnelse för ditt mål och vart du är på väg. Sätt upp den någonstans där du ser den flera gånger per dag och låt den hjälpa dig på vägen mot ditt mål.Om du vill kan du istället för att rita också ta ett fotografi, ett vykort eller göra ett collage, vilket som, bara det fungerar som en magnet för ditt mål.

Inga kommentarer: